Blog o výrobě, strojích a nástrojích

Už to vypadalo, že tento týden udělám alespoň většinu práce na rukojeti menšího nože, ale pak jsem část práce pokazil a musel jsem opravit pár chyb, než se dostanu do stavu, kdy je možné něco ukázat. Co ale ukázat můžu je výroba okrasných šroubů/matek pro konec stopky čepele. V tomto konkrétním případě jsem se rozhodl použít okrasný šroub ve tvaru...

Urgentní práce jsem dokončil a počasí se má zkazit, takže doufám, že tento týden pokročím na výrobě dvou bowiáků. Mezitím jsem si připravil dřevo na rukojeti, a když už jsem byl v tom, rozhodl jsem se trochu zaexperimentovat. Když se to nepovede, budu muset použít jiné kusy dřeva, což je vždy risk.

Aukro aukce

01.04.2024

Na nožích jsem toho bohužel moc neudělal a ještě nějaký ten týden neudělám, mám momentálně jiné, urgentní povinnosti. Nicméně dal jsem konečně poslední tři výrobky na Aukro.

Převedení aukro konta ze soukromého na podnikatelské se bohužel zaseklo a muselo se zrušit a začít znovu. Mezitím ovšem budu pokračovat ve výrobě nožů, ještě mám několik holých čepelí na dokončení. A nyní se budu věnovat dvěma čepelím typu bowie.

"Černý vlk"

18.03.2024

Třetí nový nůž, který chci prezentovat, je "Černý vlk". Tábornický/lovecký nůž se zahnutou čepelí. Tentokráte je montáž na stopku s dřevěnou rukojetí. Ocel z pružinové oceli 54SiCr6 černěné výluhem z dubové kůry.

"Divočák"

11.03.2024

Dání nožů do aukce se bohužel zpozdilo, Aukro už týden ověřuje převod mého konta z osobního na podnikatelské. Až budu moct, dám nože na aukci a pošlu linky zde.

"Pratur"

04.03.2024

Dám nože na prodej po jednom každý týden. Částečně protože bych jinak neměl moc o čem psát – začíná jaro a já jsem kompletně zasypán jinými pracemi – a částečně protože si myslím, že je lepší dát každému noži jeho vlastní článek než je sem nasypat všechny najednou do dlouhé tapety textu. Tyto tři nože nebudu prodávat za pevnou cenu,...

Tři nové nože a jejich pouzdra jsou hotové. Dnes budu z časových důvodů prezentovat pouze pouzdra.

Práce na třetím pouzdře bohužel postupují pomaleji, než bych si přál. Pouzdro je momentálně sešité, vyprofilované a ve fázi barvení. A zatímco čekám, až uschne barva, šel jsem se dnes projít do lesa. Jen projít, pro trochu klidu a duševního i fyzického zdraví. Nicméně při této příležitosti jsem (možná) našel relativně unikátní materiály na výrobu...

Dvě pouzdra ze tří jsou konečně hotová a dnes tedy kratičké povídání o procesu jejich barvení a finišování.